• IMG_2928
  • IMG_2931
  • IMG_2932

återanvändningsbar matkasse

Jag hade inte riktigt valt en bild från google, utan hade motivet som en ideé i mitt huvud. Jag tycker alltid att mina föräldrar tar så mycket plastpåsar i affären som vi inte ens behöver. Jag försöker säga till dem men de vill välja bekvämligheten framför miljön. Därför ville jag ge dem ett annat alternativ i vardagen som man inte bara slänger bort utananvänder om igen.

Jag använde broderiteknikerna applikation, efterstygn och långstygn. Jag valde då att montera broderiet på en matkasse och resultatet blev faktiskt helt enligt skiss. Jag ändrade inte något under arbetes gång förutom banden på kassen som jag valde att fläta ihop med fint färgade tygbitar. Projektet var inte särskillt svårt om man liksom visste vad man ville göra exakt och var villig att jobba mycket för hand.

Jag ville att min tygkasse skulle utstråla ”enviorment-awearness”. Alltså att man inte bara ska slösa på naturens resurser utan vara uppmärksam och återvinna. Jag tycker att det var hyfsat lätt och kommer inte på några tips förutom  att man får ”hjälpa” maskinen lite med att trycka fram tyget när man syr eftersom att tyget är så tjockt, speciellt när man syr på handtagen.

Det var en jätterolig sak att pyssla med och jag kan starkt rekommendera det som en födelsedagspresent eller julklapp!

Tack för mig!

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer