• IMG_2762[1]

Bengans solstol

Vi har gjort har ett sammarbete mellan trä och syslöjd där vi gjort 2 dynor med hjälp av lappteknik. Lapparna är i färgskalan blå och är 3,5*3,5cm.

Vår grundidé kom från att vårt arbete skulle ha med återvinning av gamla tyger att göra. Då kom fram till att vi ville använda oss av lappteknik. Först kom vi och tänka på lapptäcke, vilket skulle vara det vanligaste valet. Men när vår kompis berättade att hon skulle göra en solstol i träslöjden så kom vi på idén att göra dynor till stolen, och sedan ge bort den i present till Bengan. Stolen har en dyna till ryggstödet och en till rumpan, därför valde vi att göra varsin dyna.

Från början ville vi använda oss av lappar i romber men vi insåg snabbt att när vi hade så pass små lappar skulle det bli ett evighetsarbete. Därför valde vi att istället göra kvadrater. Då blev den färdiga produkten inte som vi tänkt oss från början, men vi blev nöjda med resultatet ändå.

Trots att vi bytte ut romberna till kvadrater så stötte vi på en svårighet. Det var svårt att få kvadretrna att sitta jämt med varandra eftersom att inte alla var lika stora, därför gick inte alla rutor ihop med varandra och det såg ut som att arbetet inte var så noggrant gjort, trots att det var det. Även fast planen från början var att de skulle sitta perfekt mot varandra så blev det ändå charmigt när det inte var helt perfekt, dessutom skulle det nästan vara omöjligt att få de att sitta perfekt, så vi blev ändå nöjda.

Vi rekomenderar absolut det här arbetet eftersom att det var roligt att göra och  ändå en liten utmaning. Det här är också någonting som är användbart, speciellt nu till sommarn och det är ingenting som bara ligger och skräpar. En sak som skulle kunna underlätta arbetet skulle vara att använda sig av större lappar, då skulle det bli mindre pilligt och även lättare att få lapparna att sitta jämt mot varandra. Ett tips till er som vill göra samma arbete är att vara mer noggran med att pressa ut sömmarna, dvs att styka sömsmånen ifrån varandra. Tänk också på att sömmarna möter varandra när du syr, för ett mer noggrant resultat.

Arbetet var roligt att göra eftersom det går till ett gott ändamål, till Bengan.

 

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer