• IMG_2895[1]

Bikerjacka

Efter att jag hade gjort några skisser på olika plagg kom jag fram till att denna var den jag tyckte mest om. I skapandet av denna tröja inspirerades jag av olika bikerjackor och diverse olika tjocktröjor som jag under den senaste hade sett tiden på olika reklamer och i tidningar. Och detta blev slutresultatet.

Jackan är gjord av bomullstyg, jag tyckte skulle passa bra till detta plagg då det är en blandning mellan en jacka och en tjocktröja. Mitt plagg består av två olika färger; marinblå och grå. Jag valde att göra jackan i två olika färger för att skapa en spänning i den. Från början hade jag tänkt att använda mig av svart och vitt, men medan jag klippte ut mönsterdelarna ändrade jag mig till att använda marinblått och grått, då det kändes mycket roligare än en jacka i svart och vitt.  En annan sak som förändrades under processen var att jag bestämde mig för att göra jackan utan krage och ge den en lite djupare urringning än vad jag från början hade tänkt. Jag tyckte att detta kändes mer unikt och jag trodde det skulle bli snyggare, vilket jag nu i slutändan också tyckte att det blev.

Under arbetes gång stötte jag inte på så många problem och de problemen som inträffade var ganska små, så som att en del av jackan var svår att sy fast och tog längre tid än väntat. Annars tyckte jag att det flöt på bra. Men arbetet i helhet tog längre tid än vad jag först hade kunnat tro vilket var lite tråkigt då jag inte hann med att göra något annat arbete, men å andra sidan så blev jag mycket nöjd med resultatet av jackan, så det var värt det.

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer