• 010

Fritt broderi

Jag har gjort ett broderi av en bild som jag hittade på google. Jag valde den bilden eftersom att jag inte hade någon bättre idé av vad jag skulle göra, jag tyckte även att den var ganska cool. Jag har använt plattsöm och applikation när jag gjorde bilden och jag monterade den på en platta med tejp. Det gick ungefär som jag hade tänkt mig men jag hade gärna velat göra lite bättre, men jag har inte riktigt de ambitionerna. Jag har inte heller varit så engagerad i det här arbetet efter som att jag inte riktigt var så intresserad och hade inte lust att göra det här, det kan ha bidragit till att det gick så här. När jag satt och gjorde bilden så tänkte jag lite att jag ville ta en ny bild eftersom att jag inte hade valt så omsorgsfullt och jag var inte på humör att ens försöka göra ett bra arbete. Jag hade inge större problem men lite vanliga att jag kanske syr snett eller liknande, med det var lätt löst, men en sak som var svårt var att brodera eftersom att jag inte riktigt visste var jag skulle börja eller vilken sorts söm jag skulle använda. Det utstrålar inget annat än o-engagemang eller nybörjar misstag, den var väldigt slarvig och dåligt genomtänkt. Det är inte mycket som går att göra enklare men man kan definitivt lära sig flera saker; planera alltid noggrant innan du gör ett arbete inom slöjd, slarva inte, välj uppgift omsorgsfullt och stressa inte för att bara ha något att göra, försök att avancera och göra saker som inte går på en kvart utan att även här, inte stressa, välj i lugn o ro, känn ingen tidspress. Välj även en bild eller något som du själv förstår dig på så att du inte säger om någon frågar, – Asså jag vet liksom inte va det är? Försök att leva dig in i bilden och gör det till ditt eget så att det kanske bara är du som har gjort det och kanske att det bara är du som förstår dig på bilden. Ta även bilder som är tydliga och bra format som är tagen av en bra fotograf eller en bra fotoskapare. Lite tips vad man kan tänka på när man gör något inom slöjd.

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer