• IMG_2823[1]

Grytvante

Jag har valt att göra en grytvante gjord med lappteknik av gamla jeans. Eftersom att temat den här terminen var reuse alltså återanvändning tänkte jag att använda sig av gamla jeans var en bra idé, då det både är lite nytänkande och snyggt. Jeanstyg är ganska tjockt och just därför tänkte  jag att det passade bra att använda till grytvanten då den behöver ett ganska tjockt tyg som tål värme så att man inte bränner sig.

Jag använde mig av sömnad och även lappteknik som jag nämnde tidigare. Jag valde att använda mig av sömnad eftersom att jag tänkte att det skulle bli lättast till skillnad från t.ex. garnteknik att passa till temat som är reuse, eftersom att det är svårt att få tag på återanvända garn. Jag blev nöjd med grytvanten men den blev inte lika tjock och mjuk som jag hade tänkt att den skulle bli, den blev lite tunn och även lite hård i kanterna. Jag stötte inte på några större problem förutom att det kunde bli lite tjockt att sy eller nåla i tyget ibland eftersom att det var 3 lager tyg med jeans, foder och innertyg, men det löste sig ändå.

Om du tänker göra en liknande vante rekomderar jag att ta ett mjukt tyg som innertyg så att den blir bekväm. Gör den även större än vad du tror (speciellt i tummen) eftersom att den blir ganska mycket mindre när du viker ut den för att jeanstyget är så hårt och inte går att vika ut helt och hållet, och var noga med sömmarna för att det är lätt att de går upp när det är så tjockt tyg.

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer