• IMG_3018[1]

Hej

Jag har gjort en stor kudde som är ca 80×80 cm stor. Kudden är gul med röd text på framsidan och röd på baksidan. Texten är bara ett stort, rött ”hej”.
Jag gjorde den här kudden för att ha något att ha något att ”vila” på. Jag spelar mycket TV- data- och mobilspel; och då är det bra med en kudde. Det är också mycket lättare att använda en STOR kudde än flera små. Jag kan sitta, ligga eller ha kudden som fotstöd. Det blev helt enkelt som jag tänkt mig: en stor, mysig kudde!
När jag först gjorde min ritning till kudden skrev jag att texten skulle vara GRÖN. Men under ”malen till textens” gång kom jag på att röd text passade bättre till kudden, och ändrade i ritningen. Och sen sa Anna (slöjdläraren) att jag skulle göra ett hål på ca 15 cm när jag skulle stoppa kudden. Men jag gjorde hålet ca 20 cm istället! Visst, det blir mer att sy för hand, men det var MYCKET lättare att stoppa kudden med ett större hål. Man fick i mer på en gång, nåde lättare till hörnen o.s.v. Så det skulle nog vara ett gott tips från mig!
Det svåraste var nog att sy fast texten. Texten skulle sitta ”bra” på tyget och det fick inte bli för mycket veck i texten heller. Det blev allt lite veck, men jag blev nöjd ändå. Så ”stryk fast” texten först, innan du syr. Det är ett annat tips.
Det kan bli kort sagt lite bökigt att hålla på med såhär mycket tyg, men det är det värt för den här kudden.
Hejdå!
MVH// 123 (elev år 7)

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer