• IMG_2893
  • IMG_2891
  • IMG_2894
  • IMG_2892

Lapptäcke

Min första tanke var att göra ett lapptäcke och det var också vad det blev i slutändan. Jag har använt mig av lappteknik för att sy ihop lapptäcket och mitt slutliga täcke blev ungefär som jag hade tänkt mig.

Jag ändrade inte så mycket under arbetsprocessen utan jag hade en idé som jag utgick ifrån. Däremot vad det vissa saker som jag fått ändra på, som att jag gjorde det mindre än jag från början hade tänkt eftersom det blev större än jag hade tänkt mig. Jag la också till en ram runt om lapparna för jag ville binda ihop dem och det blev också en detalj som gjorde att lapptäcket blev mer sammanhängande.

Jag stötte inte på några större svårigheter under arbetsprocessen men eftersom storleken på lapptäcket var så stor var det svårt att få en överblick och täcket var också svårt att jobba med. Jag hade också, på grund av storleken, problem med att tyger tog slut och jag har på baksidan fått sy ihop två olika svarta fleece tyger, men det löste sig eftersom de två fleecetygerna var i ungefär samma färg.

Lapptäcket är väldigt färgglatt och det gör att man får en glad känsla och det påminner också lite om flaggspel som ofta finns på båtar, eftersom det är många olika färger och de olika kvadraterna är antigen helt enfärgade eller så har jag på olika sätt satt ihop flera olika färgade tyger.

För att förbättra lapptäcket hade jag sett till så att jag hade tillräckligt med sömsmån på alla bitar, för på vissa bitar var det mindre sömsmån och det gjorde att lapparna blev i olika storlekar. Jag hade också ändrat storleken eftersom den storleken som lapptäcket blev var väldigt stor och det blev då svårt att hantera och få en överblick av.

Jag är nöjd med mitt slutgiltiga lapptäcke och även fast det ibland har vart svårt har jag ändå alltid kunnat lösa problemen.

 

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer