Lillebror

Min grundidé var att göra ett bokstöd som såg ut som ett virkat gosedjur. Jag kollade runt i lite böcker för att hitta ett gosedjur som både kunde virkas ”fint” men också att det var tillräckligt stort för att kunna hålla emot böckernas tyngd. Eftersom jag ska ge det till min kusin på 4 månader, så tänkte jag få det så ”barnsligt” som mögligt, att blanda med färger som inte alls matchar, få den söt och gullig, och som han kan titta på när den sitter i bokhyllan. Jag fastnade för sorten ”myrslok” eftersom den var söt, men också för att den var ganska avancerad så jag kunde utmana mig själv på bästa sätt.
Jag använde virkning som teknik eftersom jag följde bokens instruktioner när det gällde kroppen och huvudet, men sedan valde jag att göra halsduken med fingervirkning, så att halsduken inte skulle vara i samma ”material” som kroppen. Dessutom så blev den fingervirkade halsduken mer fluffigare än vad den kanske hade blivit om jag virkade den normalt.
Min produkt blev absolut som jag tänkte mig, jag hade tänkt mig i galna färger som egentligen inte matchar och att den skulle vara mellanstor. Dock så blev kroppen lite större än vad jag tänkte, men det var för att jag inte räknade maskorna tillräckligt noga. Men det kanske blev bra, våra kroppar är ju väldigt mycket större än våra huvuden i verkligheten.
Jag ändrade ingenting under arbetets gång förutom att jag gjorde halsduken i en annan teknik och gjorde nosen mindre än vad det stod i boken.
Något jag kunde ha gjort bättre är att jag kanske hade kunnat skynda på lite i början, eftersom jag hade ganska mycket att göra nu i slutet, så jag tog hem och gjorde klart både kroppen, armarna och benen.
Jag kan relatera till min barndom eftersom jag hade ett virkat gosedjur från DesignTorget, som var en anka med jättelånga ben. Han bet jag dock sönder, men jag kommer ihåg att jag tyckte han var mysig att titta på – och det hoppas jag min kusin kan göra till min lillebror.

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer