• IMG_3214[1]

Luddig kappa

I början på höstterminen skulle vi börja med att skapa ett klädesplagg med ett eget uttryck och min fantasi stod still… Till slut bestämde jag mig lite halvt för att sy en liknande karsmir kofta som skulle bli lite längre fram och kortare bak. Det svåra var att hitta ett sådant tyg som inte var allt för dyrt. Efter en sväng förbi tygaffären som inte hade något sådant tyg att erbjuda tvivlade jag ganska rejält på min idé. Jag kom tillbaks till skolan och råkade få en glimt utav ett helt underbart lurvigt benvitt tyg. Utav det har jag skapat en slags kappa/kofta. Idén landade i mitt huvud direkt när jag såg tyget. Första idén var att göra det till en slags bomber liknande jacka. Alltså ganska kort i modellen med trekvarts ärmar och en snygg dragkedja i en avvikande färg. Med det i tanken valde jag ut ett mönster på en vanlig nattskjorta för att få hjälp med att bygga upp den från grunden. Jag sydde ihop ärmar och fram- och bakstycke och upptäckte att den blev hiskligt lång! Jag lät det vara så tills jag fixat till längden på ärmar och funnit en lösning på en krage. Efter ett tag vänjde jag mig vid att den var lång och tanken på att göra en kappa utav det slog mig nu. Efter att hittat en snygg svart dragkedja som jag sydde fast saknades bara någon liten detalj. Två fickor fick det bli! Dom var dock lite kniviga att få till på ett snyggt sätt. Men jag lyckades efter lite testande.
Jag tycker att resultatet blev riktigt bra om jag får säga det själv. Insperationen fick jag nog från folk jag sett på stan som så snygg burit upp ett liknade plagg vilket betyder att det också är ganska ”inne” just nu. Jag har faktist varit på väg att köpa något liknande vilket jag inte längre behöver. Skönt för plånboken!
Ur ett miljöperspektiv har jag lite svårt att uttrycka mig eftersom jag inte riktigt har koll på vart tyget kommer ifrån förutom att jag vet att det tidigare har tillhört en lärare. Jag slapp ju åka och handla det vilket i alla fall är en tur & retur mindre…
Med tanke på att det tog ett tag att komma igång har jag jobbat väldigt intensivt i ca 8 timmar. Om man jämför en städares lön så tjänar den ungefär 118kr/h. Medans en jurist kan tjäna ca 1400kr/h. Att sy en kappa känns väl inte riktigt lika hårdarbetande som en jurists jobb.
För mitt jobb känns det ganska rimligt med att få ca 130kr/h. Det skulle alltså bli (130×8=1040) 1040kr som totalt.
/Isabella 9A

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer