• 001

Mysbyxor

Jag ville sy ett par mjukisbyxor som jag kunde ha hemma men som ändå var lite finare som samtidigt var bekväma.  Därför valde jag att sy med ett velourtyg, som är enkelt och skönt att sy med, i en lite mörkare klarblå färg. Jag ville ha de raka i benen, helst lite utsvängda. Jag ville också att de skulle vara tighta med inte lika tighta som till exempel ett par jeans. I midjan var tanken att ha ett resorband. Jag hittade ett mönster för ett par träningsbyxor som jag tyckte verkade vara passande för mina byxor. De var raka i benen och hade resor i midjan. Innan jag hade sytt byxorna tänkte jag mig att göra något slags tryck eller broderi på byxorna så de inte skulle vara så enkla. Men när de var färdiga tyckte jag att de var lika snyggt utan.

Jag sydde hela byxan med symaskin förutsom resoren i midjan som jag gjorde för hand. Mestadels sydde jag med liten sicksack men också ibland med raksöm. Jag ville ha resor i midjan. Så jag sydde en raksöm över halva midjan och drog sedan in resorbanden på var sida om sömmen med hjälp av en nål. När banden var inne sydda jag ihop de och öppningen för hand och efter det var jag klar.

Jag är nöjd med resultatet. Färgen blev jättefin och de blev perfekt tighta, dock blev de inte så som jag hade velat ha de i benen. Jag trodde att eftersom de var raka i mönstret skulle de bli lite utsvängda när  jag satte på  mig dem. De blev snarare smalare i benen så jag skulle ha tänkt på det innan och gjort om mönstret och gjort de bredare i bensluten. Längden på benen blev däremot perfekt även fast jag trodde att de kanske skulle bli lite korta. Jag sydde noggrant och försökte verkligen sy rakt så alla kanter och sömmar skulle blir fina vilket de också blev. Jag har inte varit speciellt noggran med det förut och då blir de också fula med ojämna sömmar osv. Så jag är väldigt nöjd med att jag gjorde byxorna fina och noggrant. Midjan blev lite smal och trång med resoren. Vilket var synd för de blev svåra att sätta på sig, men när de väl är på så är de lagom. Förhoppningsvis kommer resorbanden i midjan töja sig något. Jag önskar också att jag hade kollat upp innan vilka tjocklekar det fanns på resorband och hur tjock midjan skulle bli så jag kunde matcha banden och midjan bättre. Det fanns ett resorband som var lite för tjockt för midjan vilket var synd eftersom det andra resorbandet var för smalt. Jag löste det genom att sy en raksöm i mitten av midjan och dra in ett band på var sida om sömmen.

Jag ändrade inte mycket under arbetets gång. Förutom att jag ändrade mig angående om jag skulle göra något tryck eller broderi på byxan, vilket jag är glad att jag bestämde mig för att inte göra det. Jag tycker att byxan blev mycket snyggare utan eftersom jag gillar enkelhet och jag gillar att den blev mer stilren.  Måttet på längden ändrade jag också eftersom jag har ganska låga ben.

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer