• 20131203 001

Pläd

Under hösten 2013 så har jag höll på med ett slöjdprojekt. Det innebar för min del att sticka en pläd.

Pläden jag stickade blev i färgen brun/grå även kallad mulvad. Tekniken minns jag inte vad det hette med det blev som flätor på filten. Jag är väldigt nöjd med resultatet!

Nu tänker jag berätta hur jag gjorde och kom på filten. Vi hade fått i uppdrag på slöjden att använda oss av stickteknik. Det första som ploppade upp i huvudet var en halsduk, en typiskt stickad halsduk. Jag tyckte det lät kul men ändå lite tråkigt, så jag började bläddra lite i en inredningstidning. I tidningen fanns en reklam annons som avbildade ett vitt rum med en soffa i. På soffan låg en stickad pläd. Jag blev direkt intresserad och klippte ut annonsen. Sedan gick jag och frågade min slöjdlärare om det var en möjligt att hinna sticka en pläd. Hon sa ja om jag jobbade flitigt och inte gjorde den allt för stor.

Eftersom jag gärna ville göra pläden så jobbade jag flitigt under hösten trots att jag använde mig av en ny teknik som jag inte hade testat förut blev pläden klar. Den blev förstås inte perfekt men den blev fin och gjord med kärlek.

Nu ligger den hemma hos min mormor i deras vita vardagsrum på en soffa. Precis som på platsen där idén om pläden startade.

 

 

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer