• IMG_3074
  • IMG_3073

Guld made by guld tofflor

Hejsan
Jag har gjort tovade tofflor. Jag ville göra det för att det var lite extra speciellt till temat ”hemma”. Som sagt så skulle virka ta så långt tid så jag ville tova dem istället.
Jag började med att rita en skiss på hur min toffla skulle se ut med längd, bredd och design. Det extra jag ville ha med var en riskudde för varje toffla. Det jag sen gjorde var att ta mina blåa och vita ull-tyger och tova ihop dem. När jag tovade dem så hälde jag vatten och såpa tlls jag tog ett-plast-papper och rullade de hundra gånger lodrätt och sen hundra gånger vågrätt. När de var klart lät jag de torka tills jag tovade den svarta botten på tofflan. Sen när alla delar var klara så sydde jag ihop de med en tjock svart tråd.
Men tofflan blev för sladdrig eftersom jag inte hadde en hård botten. Fast då gick jag till skomakarn som lovade mig att fästa en svart botten sula i gummi under.
Efter det så var det bara riskudden kvar.
Tack för mig.
Edvin Henriksson

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer