• Emelie R 8b 001

Tidningskorg

Arbetsområdet var garnteknik och jag visste ganska snabbt att jag vile göra något till mitt rum som jag själv skulle ha användning av. Jag visste dessutom att jag ville virka eftersom jag känner mig tryggast med det och då kunde utveckla den tekniken mer än vad jag skulle kunnat göra med t ex stickning. Jag kollade i olika inredningsmagasin för att få inspiration och började skissa på min egen idé: en korg.

 

Jag har använt mig av tre olika färger bomullstyg till den virkade delen som jag rev remsor av och sedan virkade jag vanliga fasta maskor i en cirkeltill botten och en del av korgen har jag använt mig utav fejk-läder. Då klippte jag först ut bottendelen som hade formen av en rektangel och sedan ytterligare en rektangel som skulle bli delen som satt på den virkade delen. Genom en håltång gjorden jag hål i den sistnämnda rektangeln. Efter jag hade sytt ihop de två delarna fäste jag läderdelarna på den virkade delen med hjälp av makramé garn. Jag hade egentligen tänkt göra ett stort handtag som sträckte sig från den ena långsidan av korgen till den andra. Men sedan bestämde jag mig för att istället göra två mindre handtag som satt på långsidorna. Anledningen till det var att jag helt enkelt tyckte att det blev snyggare och dessutom lättare att lägga i saker. Även här använde jag mig av fejk-lädret som jag vek tredubbelt och sydde ihop med vanlig sytråd. Handtagen fäste jag sedan med svarta knappar och vit tråd.

 

Den svårighet jag stötte på var framförallt att själv lista ut hur jag skulle sy ihop/göra alla olika delar eftersom det inte fanns någon färdig mall. Men då tänkte jag tillbaka på vad jag har gjort förut och så använde jag mig av mina tidigare kunskaper för att lösa problemen. T ex när jag skulle göra botten som skulle sys ihop med läderkanten visste jag först inte hur jag skulle göra. Men sedan bara satte jag mig och tänkte efter hur det skulle bli bäst resultat och kom fram till att det bästa sättet var att klippa ut två separata delar som jag sedan sydde ihop.

 

Det finns ingen särskild miljöaspekt i mitt arbete. Men när jag virkade den del som lädret så småningom skulle täcka så använde jag mig av överblivna tygrester istället för att riva nya. Där skulle det ju ändå inte synas om mönstret där inte helt stämde överens med resten av arbetet.

 

Jag blev väldigt nöjd med resultatet. Jag tycker att den är genomtänkt och jag har lagt ner mycket arbete för att få den som jag vill: både i skolan och hemma. Jag har sprättat upp flera gånger för att det ska bli precis rätt och jag har tänkt om och kommit på nya idéer. Men om jag skulle göra om något med arbetet så skulle jag se om jag skulle kunna få den lite stadigare eftersom den nu är ganska ”sladdrig” och lite ostadig. Men när den blir fylld med saker så tror jag inte att det kommer märkas av särskilt mycket!

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer