• 001
  • 002

Tidningsställ

Det började med att jag tittade lite i tidningar och då hittade jag en påse som hade tryck på. Utifrån den idén så tänkte jag att jag kunde göra en tidningskasse. Jag tog andra färger och tryck än den som var i tidningen. Jag började med att rita på ett vanligt vitt A4 papper hur den skulle se ut och vilka mått den skulle ha. Vårt tema var återanvändning. Den tekniken jag använde var att sy och använde symaskinen. Jag valde den tekniken för att jag tyckte att det skulle bli snyggast och det var de tekniken som passade för det materialet.

Då började jag med att leta efter tyg som jag skulle ha och jag valde till slut ett blommigt tyg som hade varit en julduk. Jag valde också ett grått tyg som hade varit en tröja. Som dekoration så återanvände jag mina gamla blommor som jag hade gjort.  På handtagen jag skulle ha hittade jag hårda remmar som jag tog och sydde på. Under arbetsgången så stötte jag på ett problem och det var att det var lite krångligt att få ihop alla delar för att den gråa tröjan var stickad och filtad ull vilket gjorde att den kunde dra ihop sig. Det var också lite svårt att nåla fast det gråa tyget med den blommiga för att det gråa tyget var lite vidare ner till medan att det var lite smalare upptill. Jag löste problemet till slut genom att jag var tvungen att vika in tyget och sedan klippa av på insidan av kassen när jag hade sytt fast tyget.

Det som man kanske hade kunnat göra bättre var att välja ett annat tyg som var enklare att jobba med. Trots det problemet så blev jag nöjd med mitt arbete.

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer