• IMG_3057[1]

Tofflor

Jag har virkat ett par ugginspirerade tofflor. Inspirationskällan var en bild jag såg på google när jag sökte inspriation till design på mina tofflor. Bilden visade ett par tofflor som ser ut nästan exakt som de tofflorna jag har virkat.

Jag valde att virka ett par uggliknande tofflor därför att jag tänkte att det skulle vara ett mysigt och roligt projekt som man kanske kommer att ha användning för. Dessutom var de väldigt fina och det var svårt att motstå att göra ett eget par.

Tofflorna är varma och mysiga, samt är de fina att se på.

Projektet gick nästan precis som jag hade tänkt mig. Det var mysigt, roligt och resultatet gjorde mig väldigt nöjd. Finns möjligtvis några skillnader mellan bilden jag utgick ifrån och resultatet. Det beror nog främst på att vi inte hade något exakt ”recept” på hur man skulle tillverka tofflorna utan fick gissa utifrån bilden. Det är inga tydliga skillnader mellan bilden och reslutatet förutom knapparna som inte är exakt likadana.

Ett problem jag stötte på under arbetsprocessen var att tofflorna visade sig bli alldeles för stora i hälen. Jag lyckades lösa det problemet med att sy in hälen lite grann, så att den passade bättre på min häl.

Ett annat problem som dök upp var att den andra tofflan blev mycket större i omkrets runt benet, alltså att jag hade gjort för många maskor. Det fanns inte riktigt något jag kunde göra förutom att ta upp och göra om. Som tur var upptäckte jag problemet i tid och det gick att fixa utan någon större tidsförsening.

Så ett tips som du kan ha användning av om du själv vill göra ett par likadana – är att mäta, räkna och planera hur många maskor som behövs på varje del av tofflan innan du sätter igång.

Själv är jag nöjd med resultatet och det är väl det viktigaste. Jag tycker att det var en lagom svårighet på projektet, det var som sagt mest roligt.

Elev år 8

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer