• 20140108 002

Uggle-kudde

Jag har alltid gillat att hålla på med mina händer och skapa saker men inte hittat – i alla fall inte när det kommer till textil- en bra teknik för att slutprodukten skulle vara både fin och tjäna sitt syfte. Det är inte svårt för mig att manipulera ämnen och former men jag trodde inte att jag skulle klara mönsterstickning. Jag brukade titta på baksidan och tänka något i stil med hur kan man sticka med fler garn utan att det syns  men när jag hittade ett mönster på ugglor ville jag testa ändå. När jag började jobba hade jag fortfarande inte kommit på vad jag ville göra med ugglorna. Jag kände att en kudde var för likt det man gjorde i trean/fyran det vill säga lite ”tacky” men vad skulle jag göra med en platt stickad uggla? Så med brist på bättre idéer gav jag upp och gjorde en kudde. Jag tror att jag blev lite frustrerad över att jag gjort en kudde trots att jag inte ville och därför inte försökte lika mycket som jag borde så den blev inte riktigt som jag ville att den skulle bli.

Eftersom att allt jag hittat var ett animerat mönster var det såklart inte menat för att man skulle sticka det men jag försökte att rita upp den på ett rutat papper. När jag börjat sticka insåg jag att det saknades en maska och var därför tvungen att göra om hela planeringen för ugglan men enligt mig blev resultatet bättre än original iden.

Mitt tips till dig som vill göra något liknande är att : ha en klar bild av föremålet du vill göra och kämpa för att det efterliknar din ide. Om du inte har det kan det lätt bli som det blev med mig att man ger upp eftersom att man inte vet vad man ska göra.

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer