• 20131202 003

Utmaning, ett par tofflor

Jag började helt enkelt med att tänka ut vad jag skulle göra för något. Min första tanke med mitt arbete var att jag först skulle göra ett par sockor. Efter att ha fått inspiration av olika böcker så bestämde jag mig istället för att göra ett par tofflor. Det kändes som en större utmaning.

För att skapa mina tofflor använde jag mig av stickning och virkning. Jag hade aldrig virkat innan så jag tyckte det var rätt så kul att lära sig en ny teknik. Det var även kul att kunna blanda både virkning och stickning tillsammans. Tillslut blev det en snygg kombination av båda teknikerna.

Jag blev ganska nöjd med mina tofflor. Dem blev inte alls som jag hade skissat upp eller tänkt mig att de skulle bli. Från början så ville jag bara sticka. Jag ville inte heller ha de färgerna eller detaljerna runt om kanten som blivit. Nu när de är klara så tycker jag att dem är jättefina och jag skulle inte vilja ändra så mycket förutom att de blev väldigt spetsiga längst fram.

Jag ändrade en hel del under arbetets gång vilket man ser på det jag skrev innan. Det bara blev att jag ville ändra för att det antingen blev finare, mer utmanande eller roligare.

När jag skulle virka detaljerna på tofflorna så upptäckte jag att det var ganska svårt. Det blev inte så snyggt första gången jag gjorde det så jag bestämde jag mig för att börja om och göra det snyggare. Man ska alltså inte ge upp om det blir inte blir som man tänkt sig utan fortsätta kämpa.

Ett tips för er som tycker att mitt arbete verkar intressant är att det är väldigt viktigt att man mäter storleken noggrant och inte slarvar med designen. Jag tycker det är viktigt att man blir nöjd och att fortsätta och inte bara att ge upp ifall något inte riktigt blev som man tänkt sig.

Dela det här inlägget.

Skriv en kommentar