• IMG_2882
  • IMG_2884
  • IMG_2885
  • IMG_2887

Väska av lappteknik

Uppgiften var att återanvända material. Min grundidé var att göra en väska med hjälp av tekniker så att man kan använda spillbitar. Därför gjorde jag en väska med lappteknik på baksidan, tyget kom från gamla jeans. På sidorna ville jag först ha olivgrönt tyg men eftersom det inte fanns så försökte jag få fram färgen genom att ta spillbitar som jag sedan sydde ihop. På så sätt blev väskan ändå som jag själv ville från början. Framsidan gjorde jag rätt enkel med en stjärna utklippt från en tröja som dekoration. Handtagen gjordes också av jeans. Inuti gjorde jag fickor utav riktiga jeansfickor och botten gjordes också av tyg från jeans.

Jag använde mig mycket av lappteknik eftersom man då kan använda sig utav t ex bitar från gamla jeans vilket är miljövänligt. Jag använde mig dessutom av spillbitar av olika tyger på sidorna eftersom det är miljövänligt och det alltid blir unikt och personligt eftersom man kan få fram de färger man själv vill.

Jag gjorde en innerpåse till väskan men när jag skulle sy ihop innerpåsen med utsidan av väskan så var innerpåsen alldeles för liten trots att jag hade gjort den efter samma mått som utsidan av väskan. Det löste jag genom att sprätta upp lite och sy in som en kil av tyg på sidorna för att innerpåsen skulle vara lagom stor. Jag gjorde den dock bara större längst upp för att slippa göra om allt.

Om du vill göra den här väskan så tänk på att mäta innerpåsen ordentligt så att du slipper göra om den som jag behövde… Sen behöver du självklart inte använda samma färger eller mönster som jag gjorde men det speciella med den här väskan är att den blir väldigt unik just eftersom man använder sig av spillbitar!

Lycka till!

Dela det här inlägget.

Stängt för kommentarer